Annonce
BYLIV

Pernille åbner plantemekka i gammel maskinhal: Flere skal have jord under neglene

Pernille Francke, indehaver af Byens Plantetorv. Foto: Olivia Loftlund
Et nyt plantemekka har slået dørene op på Refshaleøen. Gennem workshops, råd og inspiration vil Pernille Francke forsøge at få flere til at få jord under neglene.

Pernille Francke, 33 år, forelskede sig i et nedlagt maskinværksted på Refshaleøen, og har nu fyldt den gamle maskinhal med planter der egner sig godt til de mindre byhjem og altaner.

- Når man bor inde i byen, er der mange, der ikke har særlig meget plads. Hvis du er heldig, har du en altan. Der manglede simpelthen et plantecenter, som henvender sig til de mindre hjem, Siger Pernille Francke, indehaver af Byens Plantetorv.


Annonce

Når man bor inde i byen, er der mange, der ikke har særlig meget plads. Hvis du er heldig, har du en altan. Der manglede simpelthen et plantecenter, som henvender sig til de mindre hjem, Siger Pernille Francke, indehaver af Byens Plantetorv.


Planterne er derfor nøje er udvalgt til at kunne klare mosten på få kvadratmeter, og for dem der gerne vil undgå at slæbe jord med op på 4. sal, kan man ompotte sine nye planter ved hallens arbejdsbord, inden man tager dem med hjem.

Byens Plantetorv på Refshaleøen. Foto: Olivia Loftlund

En platform for initiativer

I hallens orangeri vil der løbende være workshops, hvor man f.eks. kan lære at lave stiklinger, male og dekorere potter, nørde vandingssystemer og senere på sæsonen, lave julekranse. På sigt ser Pernille Francke gerne, at Byens Plantetorv bliver en platform, hvor andre initiativtagere også har lyst til at byde ind med events og workshops.

- Vi vil gerne facilitere andres gode idéer, events og workshops. For vi ved, der er mange dygtige og kreative folk. Forhåbentligt bliver det her en platform, som kan bidrage til at flere kommer ud og får jord under neglene, siger Pernille Francke.

Annonce

Blomster i cykelkurven

Lokaliteten har været afgørende for Pernille Francke, da hun gerne vil forsøge at gøre det mere tilgængeligt for byens borgere, at få fingrene i årstidens planter.

- Der er mange fantastiske plantesteder, der har alt, men tit skal man vide rigtig meget om planter, for ikke at ende med at slå halvdelen af det ihjel, når man kommer hjem, eller også skal du have fat på en bil og køre rigtig langt, for at få fat på de fede planter, siger Pernille Francke.

Dørene åbnede 1. juni, og stedet simrer allerede af liv og nysgerrige forbipasserende. Én af dem er Lone la Cour, som begejstret fylder sin cykelkurv med diverse urter og grønt.

- Det er skønt at få et godt sted inde i byen, og så er det et dejligt alternativ til de andre plantecentre. Det er selvfølgelig også interessant, at det ligger herinde i den gamle hal, siger Lone la Cour.

Lone La Cour fylder cyklen med blomster og urter. Foto: Olivia Loftlund

Pernille Francke er mere end begejstret for Refshaleøen og det fællesskab, der er derude.

- Alle skubber med på en fælles bølge, der taler ind i en grøn og bæredygtig retning. Og så kan jeg mærke, at folk er vant til at tænke over, hvordan man kan bruge hinanden. Det er et vildt fedt miljø at være en del af, siger Pernille Francke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce