Annoncørbetalt indhold

Planlagt Amager-skulptur deler vandene

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mere kunst til Amager. Det er tanken bag den ti meter høje skulptur, der skal placeres på Christmas Møllers Plads. Men selvom amagergenserne støtter beslutning om mere kunst, så er de ikke fornøjede over planerne for den nye skulptur.


Annonce

Det er netop blevet vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, at en ti meter høje skulptur skal opføres på Christmas Møllers plads ved tærsklen til Amager. Beslutning er dog ikke endelig endnu, da Borgerrepræsentationen først skal godkende opførelsen af skulpturen. Det er en idé om at bringe mere kunst til Amager, samt et håb om at kunstværket kan blive en seværdighed for både turister og kunstentusiaster.

Den tanke er beboerne i bygningen lige ved siden af den store skulptur dog ikke synderligt fornøjede ved. Det er både bekymrede for, at skulpturen vil snuppe noget af deres udsigt samt misfornøjede med udseendet af skulpturen. Men Teknik- og Miljøforvaltningen har dog ikke ment, at der var tilstrækkelig modstand fra beboerne til at stoppe planerne om opførelsen af skulpturen.


Kunsten splitter befolkningen

Det hele drejer sig om den ti meter høje skulptur af den anerkendte danske billedkunstner Sophia Kalkau. Skulpturen er en søjle bestående af bronze ellipser og tre mindre stenbaser. Skulpturen har forskellige udtryk alt efter hvorfra, man betragter den. Alt efter om man ser skulpturen fra Amagerbrogade eller fra Torvegade vil den altså tage sig forskelligt ud. Det er altså Teknik- og Miljøforvaltningens håb, at denne skulptur skal pryde indgang til Amager. Selvom der er modstand fra visse borgere, er der er blevet altså vedtaget et politisk flertal for opførelse af den nye skulptur.


Den nye digitale kunst

Sophia Kalkaus skulptur er ikke den eneste form for kunst, der deler vandene. Det har kunsten det med at gøre. Det største værker i kunsthistorien har typisk vakt megen furore blandt både befolkningen og meningsdannerne. I vores digitale tidsalder er det for eksempel kunst som digital kunst, der deler vandene. Digital kunst er på vej frem og nogle værker sælger for millioner af dollars, selvom de kun eksisterer digitalt.

Disse kunstværker er også kendt som kryptokunst – et andet populært og voksende fænomen, der deler vandene. Kryptokunst og kryptovaluta bliver af nogen spået som værende fremtiden, mens andre sætter sig imod denne teknologisk udvikling. Der er dog ingen, der kan benægte, at begge digitale fænomener kun bliver ved med at vokse. De handles på nettet på såkaldte kryptobørser. Læs anmeldelser af kryptobørser her.


Hvem tilhører byrummet?

Det lader til, at både politikere og befolkningen er enige om at bringe mere kunst til Amager. De er bare meget uenige om hvilken form for kunst og i særlig grad placeringen af denne. Kommunen ønsker at bringe nyt liv til Christmas Møllers plads med siddeområder ved den nye skulptur. Hvorvidt Borgerrepræsentationen kommer til at lægge mere vægt på beboerne i ejendommens ved siden af skulpturen placering bliver interessant se.

Det er ikke kun på Amager, der skal opføres et nyt monument. Det er i år blevet vedtaget, at fire nye monumenter skal opføres rundt omkring i København. Hvorvidt der har været lignende modstand mod de tre resterende skulpturer, forlyder ikke.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.