Annonce
Byudvikling

Politiet var imod: Nu skal bilerne alligevel sænke farten i stort område

Holmbladsgade. Foto Jan Jeppesen
Fra nu af skal bilerne køre langsommere i et stort område på Amager. I sidste ende skal flere skifte bilen ud med mere bæredygtige transportformer, mener borgmester.

Hastighedsgrænsen sættes ned til 40 kilometer i timen i hele Holmbladsgade Kvarteret, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

De nye hastighedsskilte er allerede ved at blive sat op, og frem til slutningen af december vil der blive udført anlægsarbejde i hele området.

Udover at sætte hastigheden ned til 40 kilometer i timen, vil der på udvalgte steder også blive etableret vejbump og hævede flader, for at sikre at hastighedsgrænsen overholdes.

Annonce

Formålet er at øge trafiksikkerhed og tryghed på gader og veje i kvarteret, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Der er en direkte sammenhæng mellem hastighed og antallet af ulykker og ikke mindst alvoren af de skader, der følger. En lav hastighedsgrænse skaber tryghed, så flere føler sig trygge ved at færdes på cykel eller til fods i kvarteret, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i et infobrev til områdets beboere og erhvervsdrivende.

Tiltaget glæder Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), der siger:

Farten skal sættes ned på de københavnske veje, og det kan efter min mening kun gå for langsomt.

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

- Farten skal sættes ned på de københavnske veje, og det kan efter min mening kun gå for langsomt. Derfor er jeg superglad for, at vi nu kan sætte gang i arbejdet med at få farten ned på Holmbladsgade Kvarteret, for det vil efter al erfaring betyde færre ulykker, større tryghed og i sidste ende også skubbe til, at flere vil skifte bilen ud med mere bæredygtige transportformer.

Hastighedszone Holmbladsgadekvarteret. Illustration: Københavns Kommune

Politiet afviste projektet

Allerede 1. juli 2019 ansøgte Københavns Kommune om samtykke hos Københavns Politi til at etablere en række områder med hastighedsbegrænsnings på 40 kilometer i timen i de to bydele Ydre Nørrebro og Holmbladsgade Kvarteret.

Men 6. september 2019 afviser Københavns Politi at give samtykke til projektet, da de ikke mente, at betingelserne for lokale hastighedsbegrænsninger kunne opfyldes.

Derfor endte sagen hos Transport- og Boligministeriet, hvor Vejdirektoratet behandlede sagen.

Et af Københavns Politis argumenter gik på daværende tidspunkt på, at Holmbladsgade, Strandlodsvej og Wittenberggade har væsentlig betydning for trafikafviklingen i området, og at en hastighedsbegrænsning på 40 km i timen på de nævnte veje og på andre større veje i området, således vil have en "negativ indflydelse på fremkommeligheden for bilister og for den generelle afvikling af trafikken, herunder rutetrafikken for buslinje 31, der kører ad Holmbladsgade med op til 8 busser i timen i hver retning", står der i sagsafgørelsen.

Men det blev altså underkendt af Vejdirektoratet, og derfor kan arbejdet med etableringen af de hastighedsnedsættende foranstaltninger som vejbump, fartskilte og hævede flader alligevel begynde.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere yderligere på sagens afgørelse, og oplyser til AmagerLIV, at at "man tager Vejdirektoratets afgørelse til efterretning".

Anlægsarbejdet udføres fra september til ultimo december 2021 på hverdage mellem klokken syv og nitten.

Der vil være perioder med trafik- og støjgener, og mindre plads at færdes på, oplyser Trafik- og Miljøministeriet.

Projektet er politisk besluttet og et led i Københavns Kommunens "Nul-vision for dræbte og alvorligt tilskadekomne i Københavns trafik i 2025."

Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce