Annonce
Alarm 112

Problemerne er taget til på centralt torv: Politiet skruer op for tilstedeværelsen

Christianshavns Torv. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Tiltagende problemer på Christianshavns Torv har fået politiet og sociale myndigheder til at skrue op for indsatsen.

Folk bliver dagligt forulempet, der bliver svinet og stjålet, og særligt en gruppering optræder voldeligt. Sådan beskrives problemerne på Christianshavns Torv, hvor udfordringerne på det seneste, ifølge henvendelser til Christianshavns Lokaludvalg, er tiltaget i styrke.

Forretningsudvalget i lokaludvalget anerkender, at problemerne på torvet er taget til. Så meget, at formanden for lokaludvalget, Poul Cohrt, har henvendt sig til Københavns Politi og socialborgmesteren for at få myndighederne til at sætte ind.

- Christianshavns Lokaludvalg har som sit hovedsynspunkt, at Christianshavns Torv skal være for alle - også de måske lidt mindre heldigt stillede. Det meste af tiden fungerer det også, bl.a. i kraft af en vis selvjustits. Men der er perioder, hvor grupperinger bidrager med en betydeligt afvigende - og utryghedsskabende - adfærd. En sådan periode oplever vi lige nu, understreger Poul Cohrt, og fortsætter:

Annonce

- Tidligere er en sådan udvikling blevet imødegået med øget politi-patruljering i en kortere tid eller med opstilling af den mobile politistation, samt med en intensiveret indsats fra de sociale myndigheder, skriver Poul Cohrt og anmoder om, at tiltagene nu bliver gentaget, da det tidligere har haft en positiv virkning.

Besøg politiets pavillon

Hos Københavns Politi har man også registreret udfordringer på torvet.

- Vi er opmærksomme på, at der for tiden er udfordringer med grupperinger, der skaber utryghed på Christianshavns Torv, og derfor har vi også skruet op for vores tilstedeværelse, siger leder af Amager nærpoliti, Bjarke Alberts.

I sidste uge var den mobile politistation til stede på torvet. Og onsdag eftermiddag sætter de lokale betjente og samarbejdspartnere, der arbejder med udsatte, en pavillon op på Christianshavns Torv og inviterer borgere i området forbi til en snak og en kop kaffe. Det foregår onsdag 3. november kl. 16.30-18.00.

Vi er opmærksomme på, at der for tiden er udfordringer med grupperinger, der skaber utryghed på Christianshavns Torv, og derfor har vi også skruet op for vores tilstedeværelse.

Bjarke Alberts

- Vi sætter en pavillon op onsdag og inviterer borgere i området omkring Christianshavns Torv til at komme forbi. Det kan være, hvis de føler sig utrygge pga. de grupper, som af og til skaber uro på pladsen, eller hvis de bare gerne vil have en snak med os, deres betjente, eller med vores samarbejdspartnere, siger Bjarke Alberts.

Det er politiets vurdering, at uroen på torvet ofte opstår internt i eller mellem de grupper, der opholder sig på torvet.

Annonce
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

anholdt

Dræbte en på hotelværelse og stak en anden ned i Silkegade samme aften - nu er han anholdt

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

Vindmølle-mekka i Nordsøen skaffer flere tusinde arbejdsplader til landsdelen: Men dette kan spolere jobfesten

112

Klima-demonstranter limede sig fast til Knippelsbro: Nu er 20 personer anholdt

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Annonce