Annonce
Byudvikling

Renovering af Sundby Idrætspark: Nye boliger kan finansiere projektet

Sundby Idrætspark. Foto: Jan Jeppesen
Sundby Idrætspark står overfor en stor renovering. S-ordfører er åben for at finansiere projektet gennem salg af boliger.

Sundby Idrætspark står overfor store forvandlinger, og de første bud er allerede præsenteret for Københavns Kommune.

Generous Development har, sammen med Fremad Amager Elite, præsenteret deres bud på en renovation, hvor omdrejningspunktet bliver et stort stadion, en opgradering af idrætsfaciliteterne og en tilhørende 'Boligby' med familie- og ungdomsboliger og et hotel på grunden.

Salget af byggeretterne skal i deres oplæg, være med til at finansiere store dele af projektet.

Annonce

En model, hvor boliger skaber finansieringsgrundlag for byggeri, er blandt andet set forbindelse med Metrobyggeriet i København, hvor det omdiskuterede boligprojekt på Amager Fælled lige nu deler vandene.

I præsentationen bliver boligområdet placeret ved de gamle Fremad Amager klublokaler ud mod Sundbyvestervej og Englandsvej og skal give 50.000 kvadratmeter bolig. Hotellet og ungdomsboligerne bliver i denne illustration placeret ud mod Irlandsvej og Englandsparken og skal skabe 24.000 kvadratmeter hotel og ungdomsboliger.

Mulige planer for Sundby Idrætspark. Illustration: Generous Developement

Idrætspark eller cirkus

- Det er godt at vide, at der er mange, der kærer sig om fritidslivet og rammerne omkring Sundby Idrætspark, men det er stærkt problematisk, at man begynder at overveje at inddrage områder, der er reserveret til fritidsaktiviteter, til boligudvikling, siger Gorm Anker Gunnarsen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget og medlem af Børne- og Ungdomsudvalget (EL).

Han mener, København mangler fodboldbaner og bedre vilkår for fritidsaktiviteterne, og at finansieringsformen af projektet, som de ellers finder interessant, er helt ved siden af.

- Der er en årsag til at vi i kommuneplanen har henlagt det her område til fritidsaktiviteter, og hvis man sammenligner København med andre store byer i landet, så er vi i den grad underforsynet med tilbud til de unge. Det vil være at fratage de unge nogle fællesarealer, hvis man bygger boliger i det her område, siger Gorm Anker Gunnarsen (EL)

Også hos de konservative, er man noget forbeholdende overfor projektet.

- Det vi er interesserede i, er at få tidssvarende tribuner, omklædningsfaciliteter og få belysning på banen, så hvis Fremad Amager rykker op, kan de bruge eget stadion. Men Sundby Idrætspark skal forblive en idrætspark og ikke et cirkus med alle mulige andre faciliteter, siger Jakob Næsager, gruppeformand og medlem af Økonomiudvalget og medlem af Teknik- og Miljøudvalget (K).

- Når man har ventelister for at komme til at dyrke idræt i en forening, så skal vi bruge pladsen til idrætsfaciliteter. Det er for problematisk, at børn skal være på venteliste for at komme til at dyrke idræt i en forening. Og mig bekendt, mangler der ikke hotelværelser i København, siger Jakob Næsager (K)

Annonce

To fluer med et smæk

S-ordfører Jonas Bjørn Jensen, medlem af Økonomiudvalget og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, er derimod åben for forslaget fra Fremad Amager og Generous Development.

- Vi er åbne for forslaget, og vi vil gerne kigge nærmere på, om det kan lade sig gøre, eller om dele af det kan lade sig gøre, for vi har et kæmpe ønske om at løfte Sundby Idrætspark, siger Jonas Bjørn Jensen (S)


Vi er åbne for forslaget, og vi vil gerne kigge nærmere på, om det kan lade sig gøre, eller om dele af det kan lade sig gøre, for vi har et kæmpe ønske om at løfte Sundby Idrætspark

Jonas Bjørn, medlem af Økonomiudvalget og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget (S)


Finansieringsmodellen er han heller ikke afvisende overfor, da han ser muligheder i få flere boliger til København.

- Vi er selvfølgelig bekymrede for, om man bygger det grønne miljø væk, som der er rundt om Sundby Idrætspark, men hvis man kan finde en balance, hvor vi bevarer det grønne og samtidig finansierer idrætsfaciliteterne ved at bygge boliger, som København har brug for, så ville det være en rigtig god løsning, siger Jonas Bjørn Jensen (S).

På nuværende tidspunkt er Københavns Kommune i gang med forundersøgelserne til byudviklingsprojektet, og det er stadig uvist, hvordan den endelig renovering kommer til at se ud.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce