Annonce
BUTIKSLIV

Sinas labyrint i Skånegade: Terapilokale for seje kvinder

Sina Havstein var et stort smil, da hun fik overrakt prisen som Måendens Amagerbutik for september. Foto: Jan Jeppesen.
På hjørnet af Holmbladsgade og Skånegade finder vi en lille perle - et univers af legetøj, interiør og accessories. Forvandlingskuglen og ejeren Sina Havstein er kåret til Månedens Amagerbutik for september.

- Jeg er helt rundt på gulvet, siger Sina Havstein, da AmagerLIV ringer for at overbringe nyheden. Forvandlingskuglen på hjørnet af Holmbladsgade og Skånegade er kåret til Månedens Amagerbutik for september.

Den 58-årige Sina Havstein, mor til fire voksne børn, åbnede butikken i 2004. De første tre år med adresse længere oppe ad Holmbladsgade mellem Jaguar Bar og grønthandleren. Sina fik imidlertid mulighed for at købe lokalet på det attraktive hjørne og slog til. En beslutning hun ikke har fortrudt:

- Placeringen er helt perfekt. Tæt på metro og Amagerbrogade, siger Sina Havstein med favnen fuld af diplom og blomsterbuket, der er overrakt af filialdirektør Dorthe Ankersen fra Danske Bank og medierådgiver Torben Vestergaard Andersen fra AmagerLIV.

Annonce

I den farverige og hyggelige labyrint bliver der solgt legetøj, interiør og accessories i et univers, der ikke ligner meget andet.

Jeg lægger ikke skjul på mine holdninger til kønsroller og politik. Jeg kan godt lide seje kvinder og kvinder, der har nogle historier. Og det er da også mest kvinder, der køber sofapuder og dimser.


Salg med smil på læben

For Sina Havstein er service alfa og omega. Varer bliver taget retur med et smil på læben, hvis kunden ikke er helt tilfreds.

- Men her kan man altid finde en gave til selv eller en man holder af. Jeg har en meget fleksibel byttepolitik, men jeg bytter næsten ingenting. Folk er meget glade for det, de køber. Og jeg sælger en hel del gaver. Specielt i julen er butikken fyldt med gaver, fortæller Sina Havstein, der er uddannet grafiker, men på et tidspunkt fik lukket det kapitel på grund af et brændende ønske om at være selvstændig. Også selv om det kræver en lang arbejdsuge og mange timer i butikken.

- I starten istandsatte jeg møbler og solgte brugte ting. Jeg tog også tøj ind i kommission fra lokale kvinder og solgte det videre, men legetøj og dimser til damerne har været en del af sortimentet fra den første dag. Det går godt, og hvis du er et ordentligt menneske og yder god service, så kan du drive denne type butik. Jeg lægger ikke skjul på mine holdninger til kønsroller og politik. Jeg kan godt lide seje kvinder og kvinder, der har nogle historier. Og det er da også mest kvinder, der køber sofapuder og dimser. Jeg har skrevet på min hjemmeside, at jeg sælger unødvendig livsnødvendighed. Det er meget rammende, griner Sina Havstein.

- Det er fantastisk. Nu skal jeg sørge for, at alle kan se, at jeg har modtaget prisen, siger Sina Havstein. Foto: Jan Jeppesen.
Medierådgiver Torben Vestergaard Andersen, AmagerLIV, og filialdirektør Dorthe Ankersen, Danske Bank, lykønsker med både diplom og blomsterbuket. Foto: Jan Jeppesen.
Sina bag skranken i Forvandlingskuglen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Legetøj hitter

Sina Havstein fortæller, at hun sælger mest legetøj, der står for cirka 40 procent af omsætningen. Her kan du for eksempel finde en yo-yo, som man selv legede med som barn.

Hun bor i Strandgade på Christianshavn, og har tidligere haft adresse på Amagerbro.

Coronanedlukningen var en svær tid, og Sina Havstein kan godt mærke, at folk har ændre adfærd og købemønstre:

- Der er ikke så mange impulskøb, folk handler mere på nettet. Derfor betyder den nære relation noget ekstra i dag. Unge piger og mødre kommer her. Det er jo et slags terapilokale, de kommer ind i, når de handler hos mig. Jeg er ikke bange for at kommentere og iagttage. En dag blev en kvinde ringet op af sin mand, der fortalte, at han ville købe et eller andet til deres sommerferie. Kvinden var meget bestemt og sagde nej. Jeg sagde til kvinden, at det nogen gange er godt at have ja-hatten på, og så ringede hun tilbage til manden og sagde det var en god idé. Hun takkede mig for det gode råd.

Kvinden blev glad. Manden blev glad. Og jeg blev glad, smiler Sina Havstein.

Månedens Amagerbutik

Du kan anbefale en butik på AmagerLIVs Facebook-side.

Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Amagerbutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af redaktør Jan Jeppesen og medierådgiver Henrik Clausen, AmagerLIV, filialdirektør Dorthe Ankersen og souschef Morten Lasson, Danske Bank, vil udvælge Månedens Amagerbutik på baggrund af anbefalingerne.

Der kåres i alt syv butikker i 2021. De resterende tre kåringer finder sted for september, oktober og november.

2021-kåringer: ARPIL I: Frk Pape i Holmbladsgade. ARPIL II: Groland Marketenderi i haveforeningen Nordre Vang. MAJ: Kræmmergården i Dragør. JUNI: Frk Olivia's på Amagerbrogade. SEPTYEMBER: Forvandlingskuglen i Skånegade.


Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce