Annonce
Børnehave

Sophie redder dreng op af vandet: Jeg er rystet over, at pædagogerne ikke havde bedre opsyn

Sophie Olsen, der reddede barnet op af søen ved Cafe 8tallet. Privatfoto
Ved Cafe 8-tallet i Ørestad må en tjener kaste sig i vandet og redde et børnehavebarn i land.

En gruppe børnehavebørn er ude og lege i det det lille, grønne område omkring Cafe 8tallet i Ørestad. En mindre gruppe af børnene bevæger sig væk fra de andre børn og tager kurs mod den kunstige sø foran restauranten.

Sophie Olsen, der til dagligt arbejder som tjener på 8 tallet, ser børnene og studser over, at der ikke er nogen pædagoger i nærheden, nu hvor børnene er så tæt på vandet.

- Jeg har et halvt øje på dem, og tænker: "hvor er den voksne?" for jeg følte bare at lige om lidt sker der noget, siger Sophie Olsen til AmagerLIV.

Annonce


- Jeg har et halvt øje på dem, og tænker: "hvor er den voksne?" for jeg følte bare at lige om lidt sker der noget

Sophie Olsen til AmagerLIV.


Der går ikke andet end et par minutter, før hun ser at et af børnene bliver skubbet i vandet.

- Jeg skynder mig hen til vandkanten, for at se om drengen kan svømme. Jeg ser at hans hoved synker mere og mere ned i vandet,  så jeg hopper bare i med forklæde og det hele, og får hevet drengen ind til mig. Han græder da jeg får fat på ham, og jeg tænker, at han må være i lidt af et chok, siger Sophie Olsen.

Den kunstige sø foran Cafe 8tallet, hvor drengen blev reddet op. Foto: Jan Jeppesen

En gæst på restaurenten har fået øje på situationen, og hjælper Sophie og drengen op ad vandet.

Sophie Olsen, undrer sig over, at pædagogerne ikke havde bedre opsyn med børnene, og at de kunne få lov til at gå så tæt på søen, uden en voksen i nærheden.

- Jeg er rystet over, at pædagogerne ikke havde bedre opsyn med børnene, særligt nu hvor de gik så tæt på vandet. Hvis ikke vi havde haft udeservering, eller vi havde haft travlt, havde jeg ikke lagt mærke til børnene. Jeg var bare på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt, siger Sophie Olsen.

Områdechef i Børne og Ungdomsforvaltningen i København, Svend Alleslev giver et skriftlig svar til AmagerLIV:

- Hændelsen i går burde ikke kunne have fundet sted. Vi er utroligt kede af det, der er sket, og kan godt forstå, hvis den pågældende dreng og hans forældre er chokerede. Vi er i dialog med forældrene og har tilbudt dem hjælp. Vi er ved at kortlægge hændelsesforløbet, som vi derpå vil følge op på i forhold til mulige konsekvenser. Vi indhenter også oplysninger fra de involverede ansatte fra Café 8-tallet. Den pågældende børnegruppe var på tur, da hændelsen skete, og det er i dag blevet indskærpet over for institutionen, hvilke retningslinjer, der gælder, når man er på tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

Annonce