Prisen på KKFO (Københavns Kommunes fritidsordning, red) og EAT (skolemadsordning, red) stiger, og skolemælken er fortid i Københavns Kommune efter, en række besparelser er taget af bordet.
En af besparelserne var at spare 1.3 millioner på at samle fysio- og ergoterapien for børn i 0-5 års alderen i Børnecenter København (BCK) i stedet for - som det er i dag - at de børn der går på specialinstitution og får træning der, fremadrettet skulle modtage træning i BCK.
Et af de børn, er tre-årige Viola fra Vanløse, hvis mor, Maria Rønbøg Westergaard, vi talte med forleden.
- Det bekymrer os, hvis vores datter skal til og i ambulant træning, både fordi vi som forældre skal tage fri fra arbejdet, hver gang hun skal træning, og fordi vi frygter, at det vil gå udover hendes udbytte af træningen, udtalte Maria Rønbøg Westergaard.
Nu kan Maria og andre forældre ånde lettet op.
Forslaget om besparelserne blev nemlig stemt ned, og det er Andreas Borg, der er leder i Centerbørnehaven på Østerbro, hvor Viola går, glad for.
- Nu kan vi fortsætte vores arbejde, siger en glad Andreas Borg og slår fast, at den daglige træning, som Centerbørnehaven tilbyder, er alfa omega for, at de børn der går i børnehaven kan udvikle sig bedst muligt.
Slår ring om børnevelfærden
Hos medlem af børne- og ungdomsudvalget for De Radikale, Emil Sloth Andersen, er der også glæde at spotte.
Emil Sloth Andersen, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for De RadikaleDem, der i langt de fleste tilfælde kan selv, betaler en tand ekstra,
- Vi har undgået en række besparelser, som ville gøre ondt på dem, der har det allersværest - og hvor dem, der i langt de fleste tilfælde kan selv, betaler en tand ekstra, udtaler Emil Sloth Andersen og pointerer, at besparelserne slår ring om børnevelfærden i Københavns Kommune.
Rent lavpraktisk betyder det, at prisen på KKFO (Københavns Kommunes fritidsordning, red) stiger med 100 kroner om måneden, et EATmåltid (skolemadsordning, red) stiger med fem kroner pr. måltid og skolemælken er fortid på de københavnske skoler.
Hvad med de forældre, der har en stram økonomi. Tages der hensyn til dem?
- Familier med lave indkomster får stadig tilskud, svarer Emil Slot Andersen og pointerer, at prisen for fritidstilbud for samme aldersgruppe ligger højere på eksempelvis Frederiksberg og i Odense.
Han uddyber:
- Og De Radikale vil løbende forholde sig til, om man skal lade en større gruppe af forældre med lave indkomster være omfattet af tilskud.
Det betyder det konkret for Københavns forældre
- Taksten på Københavns Kommunes Fritidsordning (KKFO’en) stiger med 100 kroner pr. måned pr. barn.
- Prisen for et EAT-måltid (madordningen for københavnske skoleelever) skal stige med 5 kroner.
- Skolemælk skal være fortid i Københavns Kommune.
- Tilskudsordninger for forældre med lave indkomster fortsætter, og forældre med de allerlaveste indkomster slipper for EAT og KKFO-stigningerne.
Disse besparelser er også taget af bordet
- Besparelse på ungdomsskolen for 800.000 kroner.
- Besparelsen på uddannelsesvejledning for 1.100.000 kroner.
- Besparelse på Nørre Fælled Skoles og Tingbjerg Skoles særlige indsats i fritidstilbud og ift. maddannelse på 3.300.000 kroner.
- Brugerbetaling på Tingbjergs fritidstilbud.
- Integrationsløft.
- Skjold Fritidsinstitution.
- Pædagogiske læringscentre i skolerne.
- Tilskud til praktikstuderendes løn barberet ned med adskillige millioner kroner.