Annonce
uddannelse

Stod tomt i otte år: Ny enhed skal træne på Amager Hospital

Amager Hospitals nye Enhed for Klinisk Træning. Foto: Thomas Hommelgaard/PR

En ny og permanent enhed på Amager Hospital er netop flyttet ind i det gamle sengeafsnit ved indgang fem.

Det er otte år siden, der har været fungerende sengeafsnit, hvorfor gangene har stået øde hen i de mange år, kun afbrudt af filmhold som har haft brug for en hospitalskulisse.

Men nu kommer gangene til at fyldes med sygeplejerskestuderende, der skal rustes til arbejdslivet efter endt uddannelse.

Annonce

Sengeafsnittet er netop lavet om til Enhed for Klinisk Træning, hvor de studerende kan træne i autentisk miljø, oplyser Amager og Hvidovre Hospital i en pressemeddelelse.

- Her er simpelthen blevet så flot og indbydende, og vi får nogle virkelig gode rammer for, at de studerende kan træne færdigheder i trygge omgivelser, siger uddannelseskonsulent Anne Grande fra Sektion for Grunduddannelse og Uddannelsesudvikling i Center for HR og Uddannelse.

Her er simpelthen blevet så flot og indbydende, og vi får nogle virkelig gode rammer for, at de studerende kan træne færdigheder i trygge omgivelser

Anne Grande, uddannelseskonsulent fra Sektion for Grunduddannelse og Uddannelsesudvikling i Center for HR og Uddannelse.

Hun kommer til at få sin daglige gang i afsnittet sammen med sine kolleger, uddannelseskonsulent Birgitte Lichtenstein og projektleder Karen Buur. De glæder sig til at blive en del af hverdagen og samarbejdet på Amager Hospital, hvor de allerede føler sig godt modtaget.

Sygeplejerskeuddannelsen består dels af teoretisk undervisning på skolen og af klinikophold enten på hospitaler eller i kommunerne. Men klinikophold kan været meget forskellige, ligesom de studerendes udbytte og læring også kan være det.

- Vi har tidligere på uddannelseskonferencer drøftet tanken om et fysisk læringsmiljø. Vi ville gerne kvalitetssikre undervisningen, men også sikre at alle sygeplejestuderende får en basisviden om kliniske færdigheder, uanset hvilket klinikophold de skal ud i, siger Anne Grande.

Træningsmiljøet bliver ikke en erstatning for klinikopholdet, men et supplement for de studerende, som kommer til at gennemgå realistiske situationer med personlig pleje, forflytninger og på sigt også medicinhåndtering for studerende på 2. semester. I Enhed for Klinisk Træning vil der også være mulighed for at videooptage simulationerne, ligesom der i udvalgte træningssituationer vil være figuranter.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce