Annonce
Amager

Suppleanten, der blev vraget, bruger landbruget som prügelknabe

Foto: Johnny Pedersen

Debat: Landbruget afvikler sig selv, skriver Anni Jørgensen i Danmark 18. juli – i et forsøg på at udvikle sig selv til en politisk fremtid. I 2017 stillede hun op for Dansk Folkeparti til byrådsvalget i Horsens, men kom ikke ind. Senere blev det dog til et barselsvikariat og dernæst til en fast plads, da et medlem trak sig.

Anni Jørgensen fandt, at hendes parti var på gale veje, fordi det prioriterede kernevelfærd, skoleforhold og det gode liv på landet over det, vi byder naturen, vandløb og vore grøftekanter. For at ændre herpå gik hun efter at blive spidskandidat ved valget i år – og fik én stemme, mens 23 genvalgte gruppeformanden. Så meldte hun sig ud af partiet, men beholdt det mandat, det havde foræret hende.

Denne adfærd er ikke ukendt i noget parti, blot udryk for utiltalende moral. Nu stiller Jørgensen op for Miljølisten – foreløbig ene kvinde. Skulle der være andre, som sætter grøftekanter over kernevelfærd, er de velkomne, siger den 46-årige korrespondent og bager – som har betroet Horsens Folkeblad, at hun vil blive ved med at skrive kritiske læserbreve mod landbruget. På det felt er hun til at stole på.

Annonce


Det er ikke sandt, at landbruget står for kun én pct. af Danmarks BNP, der i 2020 var på 2.330 milliarder kroner.


Det fik formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, at mærke i Avisen Danmark 18. juli. Fred være med, at Anni Jørgensen bruger grundlovens paragraf 77 til almindelig, underlødig nedrakning af landbruget. Den disciplin accelererer også en del såkaldt grønne ngo’er og nogle røde politikere i. Det er mere betænkeligt, at hun fører falsk tale. Det er ikke sandt, at landbruget står for kun én pct. af Danmarks BNP, der i 2020 var på 2.330 milliarder kroner. Udover at forsyne hjemmemarkedet, står fødevareklyngens for en eksport på 170 milliarder og beskæftiger 190.000, som betaler skat til anlæg og drift af skoler, universiteter, hospitaler, infrastruktur m.v.

For nogle år siden var landbruget blevet så kvælstofforarmet, at den internationale kornhandel indførte kontraktbestemmelsen ”Danish Excluded”. Vores brødkorn var ved at blive for proteinfattigt for, ja – bagere som Anni Jørgensen! Alligevel vil hun nedlægge det konventionelle landbrug og af med de store, rationelt drevne besætninger. Gad vide, om hun aner, at heller ikke økologerne kan klare sig uden kvælstof og fosfor – og derfor køber gylle i det konventionelle landbrug, som hun vil slagte?

Der er brug for miljøtænkning i politik. Tænk, om vi kunne få målt grundvandet for gifte fra bildæk og kræftfremkaldende asfalt-tjære, medicinrester, husholdningskemi, kosmetik, fluor til træimprægnering, undervognsbehandlingsmidler, og brandslukningskemi.

Udfordringen fra tidligere tiders brug af pesticider er løst, selvom Anni Jørgensen ikke har forstået det – ligesom hun næppe hæfter sig ved, at hun i dag skal bruge under 10 pct. af sin disponible indkomst på at købe mad og drikke mod 30 pct. i 1950’erne. Hendes ønskeform for landbrug vil bringe os tilbage hertil. Så bliver der råd til færre biler og udlandsrejser – og tid til ferie som tidselgemytter i vore blomstrende vejgrøfter.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce