Annonce
PROTESTPARTIET

Sydamagerlistens spydspids: Vi får mere medvind de kommende fire år

Flemming Blønd studerer valgets resultat på den store skærm i rådhushallen. Foto: Jan Jeppesen.
Sydamagerlisten, der arbejder for sammenlægning med Tårnby Kommune, var snublende tæt på at hive to mandater, men må nøjes med et enkelt. Det er dog et vink med en vognstang om, hvad der venter de kommende fire år, siger partiets spidskandidat Flemming Blønd.

Flemming Blønd, Sydamagerlistens spydspids i valgkampen, har svært ved at finde en grimasse, der kan passe, efter valgresultatet. På den ene side er det lykkedes for protestpartiet at gafle et enkelt mandat. På den anden side manglede partiet kun 42 stemmer for at sikre endnu et mandat.

- Jeg synes dog, at borgerne har sendt et meget klart signal om, at de ønsker forandring. Forligspartierne (Socialdemokratiet, Liste T og Venstre, red.) er gået markant tilbage, mens kritikerne er gået frem. Vi er et nyt og uprøvet parti, men mange har taget os alvorligt, siger Flemming Blønd, og tilføjer:

- Vi har slet ikke haft de samme muskler og penge, og alligevel er vi sluppet godt igennem. Der er mange punkter, der skal bringes i spil de næste fire år, og nu er vi i gang. Vi ser flere og flere tilflyttere i Dragør, så jeg regner bestemt med, vi får mere medvind de kommende fire år.

Annonce

eg synes dog, at borgerne har sendt et meget klart signal om, at de ønsker forandring. Forligspartierne (Socialdemokratiet, Liste T og Venstre, red.) er gået markant tilbage, mens kritikerne er gået frem. Vi er et nyt og uprøvet parti, men mange har taget os alvorligt.


Og dem, der kommer til at sidde ved roret, kommer til at få det svært. Det er jeg sikker på. Vi holder på vores integritet og er stadig overbeviste om, at vi skal lægges sammen med Tårnby. Selvfølgelig bliver vi samarbejdsvillige, men det kommer til at gøre ondt på nogle områder, hvis Dragørs selvstændighed skal bevares, understreger Flemming Blønd.

På fallittens rand

I valgkampen og igen på valgaftenen gentog han Sydamagerlistens mantra:

- Vi lever på fallittens rand. Det er kun løbende gældsoptagelse og udsalg af vore kronjuveler, der har reddet os fra at blive sat under Indenrigsministeriets administration. Det er jo næsten symbolsk, at selv om vi har et budget på knap én millliard kroner, så har vi har måttet søge fondsmidler for at redde vores vartegn, Lodstårnet. Tak til A.P. Møllerfonden. Den gamle Dragør-dreng Arnold Peter Møller, der flyttede til Svendborg, tog desværre sit berømte mundheld 'rettidig omhu' med sig. Det savner vi, sagde han.

Flemming  Blønd scorede klart flest personlige stemmer af kandidaterne fra listen.

Flemming Blønd fik 195 stemmer, mens skovfoged Sven Norup og Ann Marquardsen kom på de næste pladser med henholdsvis 37 og 29 stemmer.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce