Annonce
KV21

Tårnbys vindere og tabere: Historisk valg for nye lister

Valgmøde på Skottegårdsskolen. Liv Gam, spidskandidat for Tårnby Listen. Foto: Olivia Loftlund

Mens valget i Dragør har været fyldt med overraskelser, står Tårnby noget mere uforandret.

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har flertal med 10 mandater, og de forhandlede sig frem til, at Allan S. Andersen (S) fortsat skal bære borgmesterkæden trods partiets tilbagegang.

Få det fulde overblik over, hvordan stemmerne har fordelt sig her.

Annonce

Men valgets helt store vinder må være blev Tårnby Listen, der er strøget ind og scoret 6,3 procent af stemmerne, og dermed også et mandat i kommunalbestyrelsen.

- Vi er sindssygt glade og det er historisk at vi er kommet ind. Det her valg er et resultatet af treårs hårdt arbejde, og det er helt klart en hold indsats, for det her er der ikke nogen, der kan gøre alene. Det er fælles hjertesager, siger Liv Gam, der er spidskandidat for Tårnby Listen.

Liv Gam er taknemlig og begejstret for alle stemmerne, men hun fortæller, at hun havde håbet på ét mandat mere.

- Vi havde lidt håbet på at få to mandater og dermed også en reel indflydelse på linjen. Vi havde håbet, at flere ønskede, lige som os, at få et opgør med blokpolitiken. Vi ville rigtig gerne det brede samarbejde. Og så håbede vi på, at flere havde turde satse på os, siger Liv Gam og fortsætter:

- Men vi er meget taknemlige, og vil fortsat arbejde på at indfri vores fokuspunkter i løsningsorienterede samarbejde.

Om borgmesterposten og den siddende borgmester, Allan S. Andersen, som fortsætter siger hun

- Vi har ikke vægtet, hvem der skulle være borgmester, men hvem de andre er. Vi vil gerne gøre op med blokpolitikken. De røde har stadig det ultimative flertal, og det synes vi er lidt ærgerligt, men det er ikke ensbetydende med, at jeg synes det er ærgerligt, at Allan fortsætter. Vi kigger mere på mandat fordelingen. Det ville have været godt at få Liberal Alliance med til den brede linje.

Et forrygende valg blev det også for Nye Borgerlige, som også for første gang kan se frem til at få en plads i kommunalbestyrelsen.

- Det er fantastisk, når man tænker på, at vi er et helt nyt parti. Vi har kæmpet os op fra bunden, og man må sige, der er er lavet et godt fodarbejde. Der er mange vi skal takke. Jeg er meget stolt og lettet og glad for at det lykkedes, siger Benny Bindslev, der er partiets spidskandidat.

Han er dog noget ambivalent over, at borgmesterposten ikke blev besat af en ny.

- På den ene side er jeg glad og stolt over at det lykkedes at føre Ny Borgerlige ind i kommunalbestyrelsen, men jeg er også lidt trist over at det lykkedes Allan S. Andersen at fortsætte på borgmesterposten. Jeg og mange andre havde håbet på, at man kunne have rykket på fæstningen, siger Benny Bindslev.

Jeg glad og stolt over at det lykkedes at føre Ny Borgerlige ind i kommunalbestyrelsen, men jeg er også lidt trist over at det lykkedes Allan S. Andersen at fortsætte på borgmesterposten

Benny Bindslev, spidskandidat for Nye Borgerlige

De personlige stemmer er endnu ikke talt op, det er derfor ikke afgjort, om det bliver partiets spidskandidat Benny Bindslev eller en anden kandidat, der får pladsen.

- Jeg er politimand og tænker logisk, så jeg sælger ikke noget skind før bjørnen er skudt. Vi må afvente resultaterne fra KMD og jeg tager en kop kaffe mens vi venter, siger Benny Bindslev.

Vælgerlussing

Anderledes ser det ud for Dansk Folkeparti og spidskandidaten Paw Karslund, der mistede to ud af tre mandater.

- Det var ikke nogen køn oplevelse, og der er en underlig og trist følelse. Men det er demokratiets vilkår. Vi havde været tilfredse med to mandater, så det er skideuheldigt, at vi ikke får vores andet mandat, når det var omkring de femogfyrre stemmer der afgjorde det, siger Paw Karslund.

Han tillægger landstendens det dårlige valg for Dansk Folkeparti, men også Tårnbys nye lister, har slugt deres stemmer, mener han.

- Det er en del af en landstendes som vi er blevet ramt af, og så har det politiske terræn ændret sig med de nye partier. Lokalisten og Nye Borgerlige afleverer vi desværre nogle stemmer til, siger Paw Karslund.

- Med forbehold for at de personlige stemmer ikke er talt op endnu, ser det dog ud til at jeg får et pænt personligt valg igen. Så jeg bliver en enmandshær, siger Paw Karslund.

Selvom borgmesterkæden fortsat skal hænge om skuldrene på Allan S. Andersen, har valget ikke været prangende for Socialdemokratiet i Tårnby, og ligger sig på den måde op ad partiets samlede tilbage gang på hele øen og som en del af valgets tabere.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce