Annonce
Byudvikling

Trafikregulering i forbindelse med Lynetteholm: - Det vil sabotere cykeltrafikken

Lyskrydset ved Christmas Møllers Plads er ét af de steder, hvor man overvejer at regulere trafiklyset. Foto: Sofia Kloppenborg
Anlægning af Lynetteholm vil skabe behov for forbedringer af trafikafvikling og trafiksikkerhed, når jordtransporterne skal gennem byen. Det vil gå ud over hverdagens cykelpendling, mener medlem af Københavns borgerrepræsentation.

Det er efterhånden velkendt, at anlægningen af den nye halvø, Lynetteholm, i Københavns Havn mellem Nordhavn og Refshaleøen vil kræve en hel del jord og en hel del tung trafik over Amager.

Derfor har Københavns Kommune i høringssvar af VVM og anlægslov for Lynetteholm påpeget behovet for forbedringer af trafikafvikling og trafiksikkerhed når jordtransporterne skal gennem byen og over øen.

Flere tiltag er på tegnebrættet, men særligt lyskrydset ved Christmas Møllers Plads har gjort sig til centrum for uenighed blandt politikerne.

Annonce

Tiltaget vil nemlig få den konsekvens, at cyklisterne kan se frem til at skulle holde længere tid for rødt i retningen ad Amagerbrogade og Torvegade, da øst-vest-gående lastbiltrafik prioriteres.

En konsekvens, som Enhedslistens Gorm Gunnarsen ikke kan forlige sig med.

- De næste mange årtier har cyklister, der i morgentrafikken allerede venter på at komme mod nord over pladsen fra Amagerbrogade, udsigt til at skulle vente endnu længere tid på at komme over. Lynetteholmstrafikken er altså på vej til at sabotere helt centrale intentioner bag de mange millioner byen investerede i Ny Amagerbrogade med bredere cykelstier: Nemlig at gøre cyklen til pendlernes mest attraktive førstevalg, siger Gorm Gunnarsen (E) og fortsætter:

- Vi ser her udslag af et hensyn til bilisme, der er gået amok. Vi er nødt til at se på denne sag igen i udvalget for at undgå, at vi skyder os selv i foden. Og ikke lever op til de centrale målsætninger for miljø og klima.

Lynetteholmstrafikken er altså på vej til at sabotere helt centrale intentioner bag de mange millioner byen investerede i Ny Amagerbrogade med bredere cykelstier

Gorm Gunnarsen, Enhedslisten

Helt konkret forlænges højresvingsbanen fra Vermlandsgade mod Torvegade ved at nedlægge et stykke af busbanen.

Det skal give bilerne incitament til at køre over Langebro i stedet og på den måde reducere antallet af jordtransportlastbiler og andre køretøjer via Knippelsbro og Torvegade til og fra Lynetteholm.

Ved forlængelse af højresvingsbanen reduceres opstuvning af højresvingende trafik mod Torvegade, og der skabes bedre plads til ligeudkørende i begge spor, lyder det i sagsfremstillingen.

Socialdemokratiets Andreas Keil er modstat Enhedslistens Gorm Gunnarsen begejstret for tiltagene, som han mener, netop er med til at sikre de bløde trafikanter i det store kryds, når jordtransporterne skal omdirigeres fra Østerbro til Lynetteholmen.

- Der er ikke nogen, der synes, det er sjovt med store lasbiler, og der er ikke nogen, der synes det er rart at de kører rundt i byen, så derfor skal der gøres noget. Initiativerne er netop med til at forbedre forholdene for cyklister og gående, siger Andreas Keil (S).

- Grundlæggende kommer debatten hurtigt til at handle om modstanden til Lynetteholmen, og det er helt legitimt, at være i mod det, men vi forholder os til det, der skal ske, og det er vores opgave, at løse udfordringerne der følger, slutter Andreas Keil (S).


Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce