Annonce
den muntre klumme

Vi er bare pøbelvældet der smæsker os i Bager Eriks kanelkringle

Goddag. Mit navn er Christian Crilles Clausen. Blandt venner kaldet cc Clausen. Jeg har fået en opfordring fra redaktøren om at skrive en ugentlig, munter klumme. Efter kort betænkningstid sagde jeg 'ja tak, det vil jeg gerne'. Redaktøren forklarede, at jeg bare kunne skrive frit fra leveren, så det har jeg tænkt mig at gøre.

I folkemunde er jeg vist dét man kalder for pensionist. Jeg nyder tilværelsen i haveforeningen Vennelyst. I kolonihavehuset 'Femøren' sammen med Lillemor. I den mørke tid trækker vi i vinterdvale til lejligheden i Skånegade.

Efter et langt arbejdsliv på hedengangne Burmeister & Wain (B&W) og senere som postbud med udkørsel fra etablissementet i Lyongade, der nu også er fortid, nyder jeg mit otium i fulde drag. Lillemor sørger for, at dagen er inddelt i skabelonagtige måltider for morgenmad, frokost og aftensmad. De resterende timer i døgnet har jeg det som en fri fugl.

Jeg har også en en fast ugentlig kalenderaftale med min gode nabo i haveforeningen, Birger. Vi tømmer en kande kaffe - ofte suppleret med en kanelkringle fra Bager Erik - og diskuterer alt fra Herodes til Pilatus. Lokalt og globalt. Ingen emner er for små eller for store. For seriøse, banale eller bare klovnekomiske.

Jeg har kendt Birger siden skolealderen. Vi gik i samme klasse på Sundbyvester Skole. Det var også dér, hvor vi mødte vores senere koner, Søs og Susanne. Ja, det er faktisk en pudsig historie. Jeg tror, det var i 7. klasse, at jeg begyndte at småkysse med Søs, mens Birger havde et godt øje til Susanne. Det endte selvfølgelig med, at der kom to seriøse kærestepar ud af alt kysseriet.

Den dag i dag kan jeg godt se komikken. Jeg er gift med Susanne, Birger med Søs. Den korte af den lange historie er, vi til en skolefest i 10. klasse blev plakatfulde og kom til at bytte partnere.

Birger er vist stadigvæk lidt lun på Susanne, men det indrømmer han aldrig. Jeg glæder mig bare over, at Susanne er min største skat. Hun er en betænksom kvinde, der altid sørger for, at jeg har det godt. Og stryger mine t-shirts til perfektion. Ja, jeg er altså lidt forfængelig på den front. Nej, jeg klager bestemt ikke over livet.

Jovist, der har været perioder, hvor vi har siddet stramt i det. Som dengang, hvor jeg mistede hele opsparingen i Amagerbanken. Det var tilbage i 2011. Efter at have været loyal kunde i mere end 37 år kom det som et chok, at banken krakkede. Det var så lige 235.000 kroner, der på et splitsekund var tabt. Penge vi skulle have forsødet tilværelsen med.

Jeg kan godt blive gal, når jeg tænker på alle de smarte habitter der kørte banken ud over skrænten. For hvorfor fanden skulle de også blande sig i vores interne anliggender, når vi blot slikkede sårene efter finanskrisen og med lidt god vilje kunne have fået tilført den fornødne kapital af staten - akkurat som det skete, da den fik reddet Danske Banks røv.

Birger plejer at sige, vi bare er pøbelvældet, mens habitterne drøner rundt på de blankpolerede gulve på direktionsgangene og ryger fede cigarer og drikker sjusser.

- De burde én for én sidde og ruske tremmer, brøler Birger, når vi diskuterer bankens kranke skæbne.

Birger tabte selv en mindre formue på krakket. Han skal dog ikke jamre. I 2018 vandt han syv millioner kroner i Lotto. Men selvom han er en notorisk fedtsyl og kalder bankfolk for 'gebyrgribbe', så betaler han altid, når vi rigtig skal smæske os i Bager Eriks kanelkringle.

Det var alt for denne gang. Jeg skriver til jer igen i næste uge.


Birger plejer at sige, vi bare er pøbelvældet, mens habitterne drøner rundt på de blankpolerede gulve på direktionsgangene og ryger fede cigarer og drikker sjusser.


cc Clausen

Christian Crilles Clausen alias cc Clausen skriver hver uge til AmagerLIV - om stort og småt. Han bor det meste af året i haveforeningen Vennelyst, hvor han deler kolonihavehuset 'Femøren' med fruen alias Lillemor og er nabo til skolekammeraten Birger. cc har arbejdet som skibsmekaniker på B&W og som postbud fra Lyongade. Han var en af de mange loyale aktionærer, der mistede alle sine sparepenge på Amagerbankens krak. Illustration: Peter Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce