Annonce
Bølgen blå

Sæsonen er alt for kort: Københavnerne skal have større glæde af havnebadene

Ved seneste budgetforlig blev der afsat penge til en projektering af et nyt havnebad ved Fisketorvet, det det efterhånden er godt slidt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sæsonen for havnebadene er alt for korte, mener De Konservative, der vil forlænge åbningsperioden.

Havnebadene skal holde mere åbent, så københavnerne får mere glæde af dem, hvis det står til De Konservative. Partiets medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Karina Bergmann, foreslår nemlig, at havnebadene ved Fisketorvet, Islands Brygge og Sluseholmen får en længere sæson.

- Sæsonen for de havnebade, vi har, er alt for korte. Det drejer sig i virkeligheden kun om ganske få måneder. Det er blevet populært at vinterbade og efterårsbade, og der er mange, der nyder at bade hele året rundt, siger Karina Bergmann.

Som det er nu, er havnebadene åbne tre måneder om året fra 1. juni til 31. august, og det, mener Karina Bergmann, altså er alt for lidt. Derfor vil hun have udvidet sæsonen med en måned, så den forlænges til 30. september.

Annonce

- Mange svømmehaller har været lukket ned under corona, og nogle har fundet ud af, at de har et renoveringsbehov og må lukke ned i perioder. Så vi har mangel på svømmefaciliteter i byen, så lad os da åbne nogle af dem, vi har udenfor, siger Karina Bergmann.

Forslaget er på dagsordenen i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag, og her får det opbakning af et af udvalgets nye medlemmer. Niels Peder Ravn fra Nye Borgerlige mener nemlig, det er en fremragende idé:

- Karina har fuldstændig ret i, at sommeren slutter ikke nødvendigvis, når havnebadene lukker. Når vi nu har de skønne havnebade, så lad da for guds skyld folk bruge dem så meget og så længe som overhovedet muligt.

Badning hele året

Det er ikke første gang, emnet er på dagsordenen. Det var det allerede sidste sommer, men forslaget kunne ikke nå at blive færdigbehandlet, før det var for sent i sæsonen.


Det er billigt sluppet for en hulens masse mere livskvalitet for en fandens masse borgere

Niels Peder Ravn

Derfor bringer Karina Bergmann forslaget på bordet på årets først møde i udvalget, så det kan sættes i værk i indeværende sæson, hvis forslaget bliver vedtaget.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er kommet med en beregning på, hvad det vil koste at holde de tre havnebade åbne en måned længere, og her lyder regningen på 640.000 kroner.

- Det er billigt sluppet for en hulens masse mere livskvalitet for en fandens masse borgere, siger Niels Peder Ravn.

Egentlig ønsker Karina Bergmann, at københavnerne skal kunne hoppe i havet hele året rundt, derfor bringer hun helårsåbning af havnebadene med ind i budgetforhandlingerne, der finder sted senere på året.

VesterbroLIV har kontaktet medlemmer fra Enhedslisten og Socialdemokratiet, der oplyste, at de endnu ikke har taget stilling til forslaget, da de først skal vende det med deres grupper.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce