Annonce
Byudvikling

Vil lukke populær gade for biler: - Tag metroen

Torvegade på Christianshavn. Foto: jan Jeppesen
I Christianshavns Lokaludvalg arbejder man for at gøre Torvegade, der er en af forbindelserne mellem Amager og indre by, bilfri. Gadenettet er ikke skabt til biltrafik, lyder det fra formanden.

AmagerLIV skrev 5. september, at Københavns Kommune arbejder på at gennemføre tre trafikale tiltag, der skal mindske trængsel på veje og cykelstier, når jordtransporterne skifter destination fra Nordhavn til Lynetteholm.

Kommunen vil blandt andet øge bilisternes incitament for at køre over Langebro, og på den måde aflaste og reducere antallet af jordtransportere og andre køretøjer via Knippelsbro og Torvegade.

Men står det til Christianshavns Lokaludvalgs formand, burde al biltrafik hen over Torvegade på Christianshavn stoppes. På den måde skal cyklister og busser have fortrinsret på vejen, der slet ikke er bygget til den store mængde trafik, den udsættes for, lyder det fra Christianshavns Lokaludvalgs formand, Poul Cohrt.

Annonce

- Vi har i mange år har haft et fast punkt om, at arbejde for et bilfrit torv. Og vi har et udmærket metrosystem, som folk kan benytte i stedet for bilen, siger Poul Cohrt.

Vi har i mange år har haft et fast punkt om, at arbejde for et bilfrit torv. Og vi har et udmærket metrosystem, som folk kan benytte i stedet for bilen

Poul Cohrt, formand for Christiansavns Lokaludvalg

- Der er er mange grunde til at arbejde for en mere bilfri by, for det første skaber bilerne en frygtelig forurening, og ser man på indre by og Christianshavn, så er gadenettet overhovedet ikke skabt til biltrafik. Det er skabt i en tid, hvor man kørte rundt i hestevogn, hvis man overhovedet havde den slags. De fleste gik på deres futter, og bevægede sig ikke ud over et par hundrede meter fra deres hjem, siger Poul Cohrt.

Forbinder Amager

Poul Cohrt fortæller, at Kommunen har bragt et rådgivningsfirma på projektet, som skal arbejde på at forbedre trafikmiljøet på Torvegade.

På baggrund af møder med lokaludvalget og borgerne, er der udarbejdet en indstilling til Teknik- og Miljøforvaltningen, som skal behandles politisk til efteråret. Heriblandt oplæg, der i forskellige grader foreslår at stoppe den private bilisme hen over torvet helt, eller reducere den ganske betydeligt, oplyser Poul Cohrt.

Men den idé møder modstand hos formanden hos Amager Øst Lokaludvalg, Susanne Møller fra Konservative.

- Det duer bare ikke. Det hjælper ikke noget på det globale klimaaftryk. Det kommer i stedet til at gøre livet rigtig surt for rigtig mange folk, siger Susanne Møller (K).

- Folk har brug for at komme frem og tilbage, og det (red. Trovegade) er bare et af de steder, man kan komme fra Amager og ind til byen. Og man kan se, at der i myldretiden er kø både der og over Langebro. Der er mange mennesker, der har brug for at transportere sig, siger Susanne Møller (K).

Torvegade, der løber henover Christianshavn, forbinder Amager til indre by gennem Knippelsbro. Gaden udgør på den måde én af flere trafikforbindelser mellem Amager og København.

Poul Cohrt ser derfor ingen problemer i at stoppe den private bilisme hen over torvet. I stedet burde man tænke på miljøet og benytte den offentlige transport eller cyklen.

- Den generelle idé er, at man kører sin bil hen til den nærmeste metrostation, hvor det er muligt at stille den, hvis ikke man kan komme med tog eller cykel, siger Poul Cohrt.

Risikerer man så ikke at skabe parkeringsproblemer i de pågældende områder?

- Selvfølgelig skal den ene hånd følge med, hvad den anden hånd laver, så der er balance, og folk kan få mulighed for at passe deres arbejde, og samtidig få skabt en så bilfri by, som overhovedet muligt, siger Poul Cohrt.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce