Annonce
MILJØ

Villaejere skal sortere affald i tre beholdere

Der er lagt op til en etapevis udrulning for de enkelte boligtyper i Dragør. Dertil kommer, at der vil være et særligt fokus på forholdene i Dragørs gamle by. Foto: Jan Jeppesen.
I 2022 vil borgerne i Dragør få en ny opgave, når de sorterer deres affald. Ved villaerne skal tre affaldsbeholdere sikre, at borgerne fordeler mad- og restaffald, papir og pap, plast, metal og mad- og drikkekartoner.

Dragørs borgere skal holde tungen lige i munden og have et godt overblik, når de til næste år skal fordele husholdningens affald. For at mindske den mængde affald, der bliver afbrændt, og i stedet øge den mængde affald, der bliver genanvendt, skal affald sorteres på hjemmeadressen.

Dragør har valgt en løsning med tre affaldsbeholdere, når det angår almindelige villaer: En todelt beholder til madaffald og restaffald. En beholder til en blandet affald af pap og papir og En beholder til en blandet affald af plast, metal og mad- og drikkekartoner.

Dertil vil husstanden også modtage en beholder til farligt affald, mens den eksisterende ordning, hvor der bliver afleveret glas i kuber, fortsætter som hidtil.

Annonce

For etageejendomme, rækkehuse og tæt-lav bebyggelse, vil affaldsordningen naturligvis blive tilpasset disse boligtyper.

Kravet om affaldssortering gælder også erhvervslivet og offentlige institutioner for så vidt angår deres husholdningsaffald.

Udrulning i 2022

Den nye affaldsordning vil blive rullet ud i løbet af 2022. Planlægning og forberedelse information, sorteringsvejledninger og den praktiske omdeling af beholdere sker hen over dette efteråret.

Der er lagt op til en etapevis udrulning for de enkelte boligtyper. Dertil kommer, at der vil være et særligt fokus på forholdene i Dragørs gamle by.

I efteråret vil interesserede borgerne få mulighed for at se og røre de nye affaldsbeholdere, ligesom kommunen informere om for eksempel placering og adgangskrav, så affaldet kan hentes af renovationsarbejdere på en forsvarlig måde.

National klimaplan

I den nationale klimaplan står blandt andet: 'Indsamlingen af danskernes affald strømlines og øges ved at indføre krav til kommunerne om ens indsamling af 10 forskellige slags affald: Mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald samt drikke- og fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. Indsamlingen af affaldet skal foregå husstandsnært, men tage hensyn til forskellige boligtyper, herunder gennem mulighed for kombineret indsamling, så nogle typer affald kan indsamles sammen.

Miljøstyrelsen har siden meldt ud, at indsamling af tekstilaffald fra husholdninger er udskudt til tidligst den 1. juli 2023.Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce